domenica 10 marzo 2013

Papassine alle noci

Papassine alle noci


500 g di farina
200 g di zucchero
200 g di strutto
2 uova
150 g di uva passa
150 g di noci
1 bustina di lievito chimico
scorza di arancio e di limone
un cucchiaino di cannella

Tagliuzzate grossolanamente le noci e tenerne una ventina intere per decorare; lavare bene l'uvetta e asciugarla con la carta o meglio ancora con un telo di cotone.

Impastare tutti gli ingredienti come per fare una frolla, aggiungere per ultimo le noci e l'uvetta. Stendere la pasta su una superficie infarinata e ritagliare con il tagliapasta a forma di losanga. Metterli su una teglia foderata con carta forno, posizionare  sulla superficie al centro del dolce  1/4 di noce . Infornare e cuocere a 170°C per circa 20 minuti.

Pabassinas cun nuxi
500 g de sceti
200 g de tzucuru
200 g de oll'e procu
2 ousu
150 g de pabassa
150 g de nuxi
1 bustina de fromentu po trutas
scrosciu de arangiu e de limoni
unu cocerinu de cannella

Po prima cosa affittai sa nuxi e allogandi una bintina interasa chi si seganta in cuatru po da sas ponni in pitzus; sciacuai beni sa pabassa, asciugai beni cun d'uno panisceddu.

Impastai tottu su chi naras sa rezeta e acciungi po utimu sa nuxi e sa pabassa. In sa mesa de traballu poni unu pagu de sceti e ponni s'impastu, cun d'uno tuturu spianai e segai cun sa forma de sbiecu de sa pabassina.
Ponni is pabassinas in d'una liauna cun "carta forno" e ponni in pitzus a centru un ancodeddu de nuxi segada in cuatru. Inforrai in su forru giai calenti a 170°C po mas o menos binti minutos.

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